Utorak, 16 travnja, 2024
Uncategorized

Proljeće stiglo u udrugu „Maslačak“

Ana Santo i Paula Vrhovčić iz Centra za mlade Križevci za štićenike udruge „Maslačak“ na Kalniku  osmislile edukativne radionice u prirodi povodom obilježavanja Svjetskog dana šuma, Svjetskog dana voda i prvog dana proljeća. Korisnici su došli u pratnji svojih voditeljica Ivane Vukalović i Ivane Benjak. Razgovaralo se o važnosti vode na Zemlji, o načinima uštede te o količini zagađenja te važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada. 

 Nakon edukativne šetnje prirodom koja se počela buditi iz zimskog sna, osvježili su se u obližnjem kafiću kavom i sokovima te se sigurno i sretno vratili svojim kućama.

Za to vrijeme druga grupa s voditeljicom Emom Šok ostala je u Udruzi izraditi plakat na temu proljeća. S korisnicima se svakodnevno vrijedno radi, no ovaj put, važno je istaknuti u radionicu su se uključili i roditelji. Uz mentorstvo voditeljice Danijele Bočkaj održana je prva kreativna radionica u kojoj se nakon dužeg vremena šivalo, izrezivalo, a ono što je najvažnije razgovaralo.

Svi radovi izrađeni su za uskrsno-izložbenu prodaju. Bila je to prigoda za razmjenu ideja, iskustva, osjećaja, izazova i problema koji tište roditelje. – Ponekad je čovjeku za sreću dovoljna samo topla ljudska riječ i razumijevanje – zajednički je to zaključak svih prisutnih.

Please follow and like us: