Četvrtak, 30 studenoga, 2023
Saznaj više

Današnja djeca ne mijese blato?!

U udrugama osoba s intelektualnim teškoćama svakodnevno se rade razno-razne vježbe koje uglavnom provode radni terapeuti.

Ivana i Martina danas su u Bjelovaru za svoje korisnike organizirale zanimljivu vježbu. Iako vam na prvu ovo izgleda kao igranje s pjenom za brijanje, značaj same vježbe puno je jači.

Ovom taktilnom vježbom, putem kože i osjeta, dodirivanjem raznih materijala i medija, potiče se razvoj emocionalnog doživljaja, moždane aktivnosti, razvoj motoričkog planiranja, a uz to korisnicima je to odlična zabava. Današnja djeca gotovo su zaboravila kako je dirati blato, mokri i suhi pijesak, zemlju, travu, zapravo zaboravili su kako miriše trava, mokra zemlja. Sve to ima veliki pozitivan utjecaj na normalan razvoj, istaknula je Ivana.

Sustav dodira ima veliku ulogu u određivanju tjelesnog, mentalnog i emocionalnog ljudskog ponašanja, i to se ne smije zanemariti, naglašava Martina.

Za današnju radionicu koristili su plastične podmetače, pjenu za brijanje i balone. Prema nasmijanim licima možete vidjeti koji razultat.

Please follow and like us: