Subota, 13 srpnja, 2024
Projekti

4. sastanak partnera na projektu Ideal

3. i 4. studenog 2023. održan je 4. sastanak predstavnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici, Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama i IPAK Inštituta za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij iz Velenja, koji su partneri na projektu Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities (IDEAL).

Na sastanku se raspravljalo o dosadašnjem napretku projekta i dogovarao tijek zadnje aktivnosti – pilot edukacije za osoblje i volontere nevladinih organizacija koje pružaju podršku osobama s intelektualnim teškoćama za korištenje digitalnih tehnologija koje će osobe s invaliditetom koristiti u svakodnevnom životu radi povećanja njihove kvalitete života i njihovog uključivanja u zajednicu.

Projekt je započeo 01.03.2022. i njegovo trajanje je 12 mjeseci, a ukupan iznos sufinanciranja Europske unije je 60.000 €, a provodi se u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. godinu za program Erasums+ – Ključna aktivnost 2 – Mala partnerstva (KA210) za područje obrazovanja odraslih, čiji je rok za predaju projekata bio 5. studenoga 2021. nacionalnom ugovornom tijelu Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

Please follow and like us: