Utorak, 16 travnja, 2024
Najave događaja

Svjetskog dana sindroma Down na Bundeku 19. ožujka

Dođite i vi na  proslavu Svjetskog dana sindroma Down na zagrebačkom jezeru Bundek u nedjelju 19. ožujka od 11 do 14 sati pod nazivom „46+1, ali vrijedan“.

Suorganizatori su Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa, Svjetski savez mladih Hrvatska i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Bogati program na Bundeku

Djeca i mladi s Down sindromom, članovi udruge Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa predstavit će nam svoje talente kroz kreativne radionice s kolaž i krep papirom i izrađivanjem figurica od plastelina.

Mladi sa sindormom Down koji završavaju kulinarske i konobarske programe putem EU projekta Pučkog učilišta predstaviti će svoje vještine.

Očekuju se glazbeni nastupi Mile Kekin, grupa Feminem, Dino Jelusić, Jure Brkljača i polaznici Mikrofon.hr škole pjevanja.

Ples, pjevanje i igranje na otvorenom

Događaj je otvoren za javnost.

Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa je udruga koja okuplja stručnjake, roditelje osoba s teškoćama u razvoju te djecu, mlade i odrasle s teškoćama u razvoju. Imaju više od 120 članova od kojih je najviše djece i mladih sa sindromom Down te djece s cerebralnom paralizom i drugim razvojnim poteškoćama. Aktivnosti koje provode zasnivaju se na unapređivanju zdravstvene i psiho‐socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja osoba s teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu te poticanja znanstvenih i drugih istraživanja vezanih uz osobe s teškoćama u razvoju.

 Centar tijekom 2022. i 2023. godine provodi europske projekte „Pomozi mi u startu: rana intervencija i sport za osobe s invaliditetom kao važan čimbenik u prevenciji bolesti i promociji zdravlja“ i „Na izvoru znanja – jačanja kapaciteta za podršku ranjivim skupinama“. U tim projektima provode radionice za korisnike s ciljem unaprjeđivanja zdravlja i kreiranja inkluzivnijeg društva.

Please follow and like us: