Subota, 13 srpnja, 2024
Najave događaja

Otvorenje izložbe “Urban Survival Kit – Urbani Setovi za preživljavanje”

Na izložbi će biti izloženi radovi članova Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba koji su sudjelovali u projektu “Urban Survival Kit”, međunarodnom projektu sufinanciranom sredstvima Europske unije i programa Erasmus +.

Ulaz je slobodan, a izložba će biti otvorena u Muzeju suvremene umjetnosti, na adresi Avenija Dubrovnik 17, Zagreb, od 16. do 23. svibnja 2023. godine.

Izložbom se prezentiraju individualizirani umjetnički i praktični radovi i predmeti koje osobe s invaliditetom trebaju za bolje snalaženje u kretanju, komunikaciji i interakciji u urbanim sredinama i na putovanjima.

Ona prati aktivnosti međunarodnog projekta “Urban Survival Kit”: od inicijalnih radionica za sve korisnike kluba Vjeverica, do putovanja odabranih šest međunarodnih ambasadora – koji su otputovali u Belfast, prijestolnicu Sjeverne Irske, te tamo sudjelovali na radionici i u međunarodnoj izložbi.

Putovanje u Belfast je svojevrsna kruna projekta kojom se slavi i prezentira sposobnosti i vještine umjetnika i umjetnica koji su kreirali ove radove, a koji su korisnici programa klub Vjeverica Udruge za podršku osoba s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba.

Izložbu organizira jedna od partnerskih organizacija “Urban Survival Kit” međunarodnog partnerstva, Udruga za prevenciju stigmatizacije i edukaciju teatrom UPSET uz su-organizaciju Muzeja suvremene umjetnosti – MSU kojem se ovim putem od srca zahvaljuju na ugošćivanju izložbe radova umjetnika s invaliditetom.

Please follow and like us: