Četvrtak, 30 studenoga, 2023
Najave događaja

Najava 4. UPSET ART festivala

Centar za kulturu Trešnjevka organizira „4. UPSET ART festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom“ koji će se održati 12. i 13. studenog 2022. godine.

Cilj UPSET ART festivala je prezentirati umjetnost, sposobnosti i vještine osoba s invaliditetom te ih motivirati da osmisle i uvježbaju programe kulturnog, umjetničkog i kreativnog sadržaja. Program se sastojati od javnih nastupa, edukativnih radionica, prezentacija i izložbi i stručnog okruglog stola.

Na samom Festivalu moći će se, između ostalog, pogledati rukotvorine članova, saznati više o programima i projektima koje Udruga provodi i to na božićnom štandu koji će se u sastavu Festivala moći posjetiti u subotu 12. studenog od 13:00 do 16:30 sati i u nedjelju 13. studenog od 13:00 do 16:45 sati.

U dva festivalska dana od 13 do 17 sati, organizirano je čak 11 tematskih radionica. Radionicu aroma-terapije održati će Svjetlana Bobinac iz Udruge OSIT Vjeverice. Izrada društvenih igara, izrada božićnih ukrasa samo su neke od aktivnosti u kojima se može sudjelovati.

Nakon radionica, oba festivalska dana, od 17 do 21 sati, održat će se pet koncerta gluhih i čujućih glazbenika; Deaf band DLAN, Entre Deafblind Band, Dear ARRT band, Damir Vogrinec, pjevački zbor UIR Zagreb, tri dramske predstave; Tužni klaun, Potraga za vremenom i Dijalozi podsvijesti – priče, dvije izložbe Lina Ujčić Matessa i Patricije Pešut Bosanac i dva plesna programa plesne skupine Magija i folklorne skupine UIR Zagreb. Program će se završiti karaokama i programom Open Mic, odnosno otvoreni mikrofon u kojem će se svi zainteresirani moći izraziti.

Više informacija pogledajte na linku: https://cekate.hr/program/radionice/4-upset-art-fest/

Please follow and like us: