Osvježavajući recept iz „Kuhače Malog Princa“ nazvali smo ga ‘Iznad oblaka’, a riječ je o kolaču od breskve
Visoke temperature posljednjih dana ne popuštaju, a najbolji način za osvježenje je kroz sezonsko voće. Tako su polaznici programa „Kuhača Malog Princa“ Zaklade “Hrvatska za djecu,” koji je namijenjen osobama s intelektualnim teškoćama, zasukali rukave i pripremili pravi ljetni hit – osvježavajući kolač od bresaka nazvan “Iznad oblaka”.
Ovaj prozračni desert nastao je kao rezultat marljivog rada i posvećenosti polaznika programa koji uče osnove kulinarstva. Uz glavni sastojak – zrele, sočne breskve – kolač se sastoji i od piškota te pudinga od vanilije. Kombinacija ovih sastojaka rezultirala je slatkim zalogajem koji, prema riječima samih kuhara, “vinula u visine.”
“Iznad oblaka” nije samo naziv ovog deserta, već i osjećaj koji su polaznici imali nakon što su završili pripremu. Radost i ponos koji su osjetili kušajući svoj rad, još su jedan dokaz koliko su ovakvi programi važni za osobni rast i razvoj osoba s intelektualnim teškoćama, a kad se spravljaju u novoj vrhunski opremljenoj kuhinji, zadovoljstvo je tim veće.
Zaklada “Hrvatska za djecu” kroz program „Kuhača Malog Princa“ pruža priliku štićenicima Udruge „Mali Princ iz Đurđevca“ da se izraze kroz kulinarstvo, razvijaju svoje vještine i stječu samopouzdanje. Recept za kolač “Iznad oblaka” ocijenjen je s maksimalnih 10/10, a osmijesi na licima sudionika pokazatelj su koliko su uživali u stvaranju i degustaciji svog slatkog remek-djela.
Ovaj recept nije samo slastica koja osvježava, već i simbol zajedništva, učenja i uspjeha. Uz svaku novu kulinarsku avanturu, polaznici programa Kuhača Malog Princa dokazuju da nema granica kada su u pitanju volja, trud i ljubav prema kuhanju.
Ovo je samo još jedan u nizu 15-tak recepata koji su u pripremi za izdavanje kuharice krajem ove godine, a sve zahvaljujući odobrenim financijskim sredstvima Zaklade Hrvatska za djecu – naglasili su iz đurđevačke Udruge.