Subota, 13 srpnja, 2024
Događaji

Velika ljubav: Utorak je u Udruzi OSIT Bjelovar rezerviran za druženje s četveronožnim prijateljima

Utorak je jedan od najveselijih dana u Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama „Bjelovar“. Taj je dan, naime, rezerviran za odlazak u obližnji Kasački klub „Bjelovar“ i druženje s prekrasnim konjima, psima i mačkama te dragim članovima Kluba.

Velika je to i posebna ljubav koja traje već duže od dvije godine, priča nam Sandra Cerjanec, vlasnica KK „Bjelovar“. A do suradnje je došlo sasvim slučajno.

Odlična suradnja

-Mi smo zapravo susjedi, klub se nalazi u neposrednoj blizini Udruge. Neko vrijeme smo se samo gledali, zatim su članovi Udruge povremeno dolazili pogledati konje i druge životinje. To im se od samog početka jako svidjelo. Kako u Klubu imamo radnu terapeutkinju, preko nje smo se još čvršće povezali s Udrugom OSIT i ubrzo smo dogovorili za stalni termin u tjednu – priča nam Sandra.

Ta se odluka, dodaje, vrlo brzo pokazala kao pun pogodak.

-Članovi Udruge su sjajni, jako su se brzo snašli u Klubu i počeli sudjelovati u većini aktivnosti koje i inače ovdje provodimo. Čim dođu, počinju čistiti staje, hraniti životinje, svatko u skladu sa svojim mogućnostima – kaže Sandra.

Dodaje kako mnogi od njih i jašu.

-To je jahanje prilagođeno svakom pojedinu, sporije je, konji zapravo hodaju, no njima je to veliki užitak – priča nam naša sugovornica.

Obostrano zadovoljstvo

Osim s konjima, članovi Udruge uživaju i s drugim životinjama, a ovakva vrsta aktivnosti za njih predstavlja jednu vrstu radne terapije.

No, osim što su druženja utorkom u Kasačkom klubu korisna za osobe s intelektualnim teškoćama, ona predstavljaju i pravi blagoslov za članove Kasačkog kluba.

-Baš kao i za njih, i za nas ovi susreti predstavljaju užitak i ispunjavaju nas zadovoljstvom. Uvijek se veselimo svakom novom utorku – kaže Sandra koja sa suradnicima iz Kasačkog kluba i inače voli sudjelovati u drugim društveno korisnim aktivnostima i akcijama.

Foto: Udruga OSIT BJelovar

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Please follow and like us: