Četvrtak, 30 studenoga, 2023
DogađajiProjekti

Unapređenje digitalnih vještina osoba s intelektualnim teškoćama

 Danas s početkom u 13:00 sati u Puli u Dnevnom boravku CGU Rojc održati će se konferencija za medije

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Centar za inkluziju i podršku u zajednici, Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama te slovenskog IPAK instituta za simbolnu analizu i razvoj informacijskih tehnologija iz Velenja u svojstvu odgovornih osoba, stručnih suradnika za izradu edukativnih materijala, provoditelja edukacija za osoblje koje rade s osobama s intelektualnim teškoćama te samih sudionika edukacija.

Cilj ove medijske konferencije je predstaviti analizu stanja na području korištenja digitalnih tehnologija od strane osoba s intelektualnim teškoćama kao i rezultate Erasums+ projekta Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities (IDEAL) koji se od 01.03.2022. do 28.02.2023. provodio na području Hrvatske i Slovenije, a čiji je cilj osposobiti osoblje i volontere nevladinih organizacija koje pružaju podršku osobama s intelektualnim teškoćama za korištenje digitalnih tehnologija koje će osobe s invaliditetom koristiti u svakodnevnom životu radi povećanja njihove kvalitete života i njihovog uključivanja u zajednicu. Također, tijekom konferencije osvrnuti će se na izrađene edukativne materijale (priručnik, web platforma) te provedenu pilotsku edukaciju za osoblje koje radi s osobama s intelektualnim teškoćama.

Ova objava dio je projekta IDEAL (Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities) kojim želimo osposobiti osoblje i volontere nevladinih organizacija koje pružaju podršku osobama s intelektualnim teškoćama za korištenje digitalnih tehnologija koje će osobe s invaliditetom koristiti u svakodnevnom životu radi povećanja njihove kvalitete života i njihovog uključivanja u zajednicu.

Prijavitelj projekta (koordinator) je Centar za inkluziju i podršku u zajednici, a projektni partneri su Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama te IPAK Inštitut za simbolno analizo in razvoj informacijskih tehnologij iz Velenja, Slovenija. Trajanje projekta je 12 mjeseci s početkom od 01.03.2021, a provodi se u okviru Poziva na dostavu prijedloga za 2021. godinu za program Erasums+ – Ključna aktivnost 2 – Mala partnerstva (KA210) za područje obrazovanja odraslih, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt s više korisnika u okviru programa ERASUM+ s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije. Projekt je sufinancirala Europska unija s ukupno odobrenim iznosom sredstava od 60.000 €.

Ovaj materijal ostvaren je uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njemu nalaze.


Please follow and like us: