Utorak, 16 travnja, 2024
Događaji

U Maslačku na “Šalici razgovora”: Podrška roditeljima osoba s intelektualnim teškoćama

Udruga “Maslačak” Križevci, nastavljajući svoju predanu misiju, ponosno predstavlja projekt “Šalica razgovora” koji je započet 2023. godine, a čije su aktivnosti i u 2024. godini u punom jeku. Cilj ovog inovativnog projekta jest pružiti podršku roditeljima i udomiteljima djece s teškoćama, posebno fokusirajući se na osobe s intelektualnim teškoćama.

Tamara Premuš, predsjednica Udruge “Maslačak” Križevci, ističe kako briga o djetetu s teškoćama zahtijeva poseban angažman i razumijevanje. Kroz projekt “Šalica razgovora”, udruga želi pridonijeti jačanju roditeljskih kompetencija, naglašavajući da to nije samo pitanje znanja i vještina, već i stavova, osjećaja u roditeljskoj ulozi te percepcije samih roditelja.

“Briga, strah i izazovi postaju lakši kada se dijele s nekim tko vas razumije”, naglašava Premuš. Kroz razne oblike podrške, radionice ovog projekta usmjerene su na pomoć roditeljima kako bi donosili najbolje odluke za svoje dijete.

“Roditelji osoba s intelektualnim teškoćama imaju povećane potrebe za informacijama”, ističe predsjednica. Projekt omogućuje razmjenu iskustava i informacija među roditeljima, pružajući im podršku u suočavanju s novim i neočekivanim situacijama.

U ugodnoj atmosferi kreativnih radionica, neizostavan je razgovor. Dodatna vrijednost ovog projekta očituje se u nastanku različitih ukrasnih i uporabnih predmeta. Osim toga, radionice imaju za cilj stvaranje zajedničkog društvenog prostora gdje sudionici, kroz kreativnost, smijeh i razgovor, mogu pobjeći od svakodnevnih obaveza i rutine.

“Projekt ‘Šalica razgovora’ pruža podršku, educira i povezuje roditelje, čineći njihovu roditeljsku ulogu još snažnijom i smislenijom”, zaključuje predsjednica Tamara Premuš. Udruženi trud Udruge “Maslačak” Križevci i angažman volontera čine ovaj projekt vrijednim doprinosom zajednici i obiteljima koje podržava.


Please follow and like us: