Subota, 13 srpnja, 2024
Događaji

Za osobe s intelektualnim teškoćama iz Bjelovara osmišljen novi projekt

„Svaki tjedan, izlet jedan“ zdravlje kroz aktivnosti i edukaciju u prirodi

Odlična ekipa iz udruge OSIT Bjelovar nastavlja oduševljavati svojim inovativnim pristupom radu. “Svaki tjedan, izlet jedan” svakako je kreativno osmišljena aktivnost za korisnike osobe s intelektualnim teškoćama, koja osim što ima predznak zdravlje, iznimno je edukativna.

Voditelja udruge Maria Blahu, pitali smo o čemu se radi, naime on je kreativni začetnik većine projekata koje udruga OSIT Bjelovar provodi.

 Bili smo na dva izleta, imamo ih u planu još, nazvali smo ih avanturama iako same po sebi to, naravno, nisu jer je riječ o izletima u okolici grada, no čim sjedamo u kombi uzbuđenju nema kraja, a još kad se spomenu sendviči i hrana u prirodi, veselje je na vrhuncu. Na “Planinarcu”  smo istraživali “Bilogorsku poučnu stazu”. Proučavajući poučne panele otkrili smo tajanstveni svijet gljiva, životinja i drveća, a proširili smo svoje znanje o lokalnom ekosustavu. – ispričano nam je Blaha

Isto tako, na izlet smo otišli u Spomen područje Lug, gdje smo istraživali još jednu poučnu stazu usprkos zimskom prohladnom vremenu, svi su uživali u divnoj prirodi. U drvenoj kućici na stazi, tim je stvorio nezaboravne trenutke dijeleći sendviče, sokove i kekse. Oduševljeni ljepotom prirode, uživali smo u zajedništvu i stvorili poseban trenutak izražavajući zahvalnost prirodi pjesmom. – kaže Blaha

“Svaki tjedan, izlet jedan” nije samo projekt za ovaj vrijedni i maštoviti tim; to je njihova nova radionica. Učenje o prirodi, snalaženje, stvaranje nezaboravnih iskustava i jačanje veza unutar tima postali su neizostavan dio njihovih tjednih avantura. Izleti nisu samo otkrivanje ljepota okoline, već i oživljavanje radosti jednostavnih trenutaka provedenih u prirodi. Nestrpljivo očekuju sljedeću pustolovinu koja će osim brige o zdravlju korisnika, kroz ovaj projekt pružiti jedinstvenu priliku za napredak i razvoj kroz edukativne radionice u prirodnom okruženju.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Please follow and like us: