Utorak, 27 veljače, 2024
Događaji

Maškare u Centru za inkluziju i podršku u zajednici

Centar za inkluziju i podršku u zajednici Labin organizirao je jučer tradicionalno maškarano druženje, a zatim i maškaranu povorku Ulicom Zelenice do svoje radne jedinice „InPromo“ i natrag. Domaćin druženja, na koje su se odazvali i centri za inkluziju iz Poreča, Pazina, Buzeta i Pule, bio je voditelj labinskog Centra Daniel Zahtila koji je i pozdravio goste. Maškarano druženje su pozdravili Ozren Catela, predsjednik Saveza osoba s intelektualnom teškoćama Hrvatske, zamjenica gradonačelnika Labina Federika Mohorović Čekada, načelnik Općine Kršan Roman Carić i predsjednik Saveza osoba tetraplegije i paraplegije Hrvatske Bojan Hajdin.

Druženju su se pridružili i članovi Labinjonske kompanije, domoće folšarije. Sudionike maškara našminkala je Doris Horozović, a veliku pomoć organizatorima pružili su i labinski Crveni križ te članice Ženskog aktiva Bošnjačke nacionalne zajednice predvođene Ramizom Trumić, koje su s predsjednicom Vijeća srpske nacionalna manjine Grada Labina Cvijom Davidović ispekle slastice za druženje. Bogatom gastro stolu pridonijeli su brojni sponzori. Glavni sponzori bili su restaurant Domino Potpićan, Trgovačko društvo Pristav Kršan, Jedinstvo te Mlinar. Potpomogli su i Udruženje obrtnika Labin, Pizzerija Pineta, Gricko, Foto Festival, Labineca i Mesnica Moral, zatim slastičarnica Mini Me te Cafe bar Cacao.

Feštu su posjetili i mališani iz Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac. Najljepšu masku imala je Kiara Žužić iz Poreča, druga nagrada pripala je Tei Krpan iz Buja, a treća Tini Lakošeljac iz Pazina. Lijepu maškaranu povorku i druženje još je ljepšim upotpunio na gitari Predrag Ljuna.

Izvor Radio Labin

Please follow and like us: