Subota, 13 srpnja, 2024
Događaji

KROK – Korak kroz kulturu

Danas (4.11.2022.g.) s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održati će se početna konferencija i predstavljanje projekta „KROK- Korak kroz kulturu“.

„KROK“ je projekt koji su u partnerstvu pripremili Gradska knjižnica i čitaonica Slatina i Udruga Vretenac iz Slatine,  financira ga Ministarstvo kulture u iznosu od 80.000 HRK, a trajat će od 1. listopada .2022. – 1. listopada 2023. godine.

Ovim projektom povećati će se prilagođeni književni sadržaji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Cilj je razvijanjem međusektorske suradnje između Udruge i knjižnice uspostavit dugotrajni, održivi i kvalitetni model pristupa i dostupnosti književnih djela. Također, u sklopu projekta u Gradskoj knjižnici bit će opremljena senzomotorička i taktilna čitaonica za promociju knjiga, čitanje i kreativno pisanje, opremljena senzornom, didaktičkom i taktilnom opremom, odnosno najnaprednijim alatima asistivne tehnologije koja će se koristiti u svrhu prilagodbe književnih djela kako bi se kreirale inovativne metode pristupa književnosti za djecu s teškoćama u razvoju. Po samom završetku projekta, objaviti će se stručni priručnik „Pristup književnim sadržajima za osobe s invaliditetom: primjeri dobre prakse programa KROK i Ministarstva kulture“ koji će sadržavati najuspješnije metode i sadržaje radionica u senzomotoričkoj i taktilnoj čitaonici.

Iz UOSIT Vretenac Slatina i Gradske knjižnice i čitaonica Slatina pozivaju sve zainteresirane da im se danas u 18 sati pridruže u Knjižnici na predstavljanju projekta „KROK- Korak kroz kulturu“.

DNEVNI RED početne konferencije:

  1. Predstavljanje projekta
  2. Besplatno učlanjenje u knjižnicu za učenike s teškoćama u razvoju
  3. Izrada logotipa projekta (kreativna radionica)
  4. Izrada taktilne slikovnice (kreativna radionica)
Please follow and like us: