Četvrtak, 30 studenoga, 2023
Događaji

Doprinosim! Okrugli stol o podršci životu u zajednici osobama s invaliditetom

U okviru javne kampanje projekta Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici u prostorima Arheološkog muzeja Istre, Pula, Carrarina ulica 3, u četvrtak 07/09/2023, s početkom u 09:30, održan je Okrugli stol na temu Inkluzivne socijalne usluge – podrška životu u zajednici osobama s invaliditetom.

Osnovna svrha organizacije ovoga okruglog stola bila je okupiti pružatelje socijalnih usluga za osobe s invaliditetom, predstavnike jedinice područne samouprave te mjesno nadležne predstavnike Zavoda za socijalni rad s područja Istarske županije te raspraviti predstojeće neposredne zadatke i mogućnosti koje su u zajedničkom interesu da se postojećim i novim korisnicima socijalnih usluga nastave pružati usluge podrške te kako bi se obuhvatio što veći broj naših građana u potrebi.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, predstavnici područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad iz Pule, Poreča, Labina, Buja, Pazina i Rovinja, predstavnici udruga osoba s invaliditetom i to Udruge slijepih Istarske županijeUdruge cerebralne paralize Istarske županijeDruštva osoba s tjelesnim invaliditetom južne IstreDruštva distrofičara IstreUdruge osoba s intelektualnim teškoćama IstreHrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama te Centra za inkluziju i podršku u zajednici.

Ovi događaji dio su javne kampanje podizanja svijesti o pravu na život u zajednici osoba s intelektualnim teškoćama pod nazivom “Doprinosim”, a provodi se u okviru projekta “Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici”. Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Organizacija događaja financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Više informacija o projektu saznajte na mrežnoj stranici www.centar-podrske.eu te na profilu na društvenoj mreži www.facebook.com/centar.podrske.eu/

Please follow and like us: