Subota, 13 srpnja, 2024
DogađajiNajave događaja

Centar za inkluziju i podršku u zajednici organizira Festival Jabuke – Svjetski dan jabuke 20. listopada

Podržite aktivnosti Centra za inkluziju i podršku u zajednici, posjetite ih na Festivalu Jabuke

Sutra, u petak 20. listopada 2023. Centar za inkluziju i podršku u zajednici organizira Festival Jabuke kojim će se prigodnoobilježiti Svjetski dan jabuke 20. listopada u slijedećim mjestima:

–          Karojba – 09:30 – 10:30 – OŠ Vladimira Nazora Pazin – Područni odjeli Karojba

o    predavanje nutricionistice Nine Penezić, Zdrava prehrana i važnost jabuka u našoj prehrani

o    zajednička tjelovježba koju predvodi fizioterapeut Vana Grubiša

o    podjela jabuka sudionicima (uključeni su korisnici naše organizacije te učenici nižih razreda OŠ 

       Vladimira Nazora Pazin – Područni odjeli Karojba)

–          Labin – 10:00 – 12:00 – Gradska tržnica Labin

o    prezentacija radova korisnika Centra i dijeljenje jabuka prolaznicima. Kao pripremu za obilježavanje Svjetskog dana jabuka korisnici iz Labina aktivni su bili cijeli tjedan pa su tako u ponedjeljak u našem vrtu ubrali jabuke, u utorak su izradili pitu od jabuka, u srijedu su održali kreativnu radionicu vezanu uz jabuku, a u četvrtak održali radionicu izrade tufahija – tradicionalnog bosanskog kolača od jabuka.

–          Buje – 10:00 – 12:00 – Centar grada – podjela jabuka i letaka o zdravoj prehrani prolaznicima te kreativna radionica na temu jabuka. Uz korisnike naš organizacije u aktivnosti će sudjelovati i djeca i osoblje posebnog odjela Osnovne škole Mate Balote Buje, Talijanske osnovne škole Edmondo De Amicis Buje, Dječjeg vrtića Fragola iz Buja te članovi Udruge umirovljenika Bujštine.

–          Poreč – 10:30 – Gradska tržnica – posjeta naših korisnika gradskoj tržnici i razgovor s domaćim proizvođačima o sezonskim plodovima i prehrani

–          Tičan – 11:30 – Zvjezdarnica – boravak u prirodi i šetnja tzv. Sovinom stazom, Mindfull eating – edukacija o svjesnom jedenju koju vodi nutricionistica Sandra Zugan

–          Pula – 09:00 – 11:00 – Tržnica na Verudi – podjela jabuka prolaznicima i promocija zdravih stilova života, prezentacija radova nastalih u kreativnim radionicama

Ovi događaji dio su javne kampanje podizanja svijesti o pravu na život u zajednici osoba s intelektualnim teškoćama pod nazivom “Doprinosim”, a provodi se u okviru projekta “Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga Centra za inkluziju i podršku u zajednici”. Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalni donositelji odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti. izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Organizacija događaja financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Please follow and like us: