Četvrtak, 30 studenoga, 2023
DogađajiSport

12. Sportski susreti udruga osoba s intelektualnim teškoćama u Bjelovaru

Bjelovar je ove godine bio domaćin 12. Sportskih susreta udruga osoba s intelektualnim teškoćama. Organizirali su ih Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama te udruga OSIT Bjelovar, pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Sudjelovalo je oko 250 članova iz 23 udruge, a uz sportske aktivnosti, cilj sportskih susreta je i socijalizacija te promocija zdravog načina života te druženje. Također, želja je još jednom potvrditi da je riječ o ravnopravnim članovima našega društva koji žive život punim plućima, rekao je Ozren Catela, predsjednik Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, ovakve igre primjer su inkluzije i načina na koji trebaju živjeti osobe s intelektualnim teškoćama.

Podršku događaju dao je i gradonačelnik Grada Bjelovara koji je pozdravio prisutne, poželio im da se ugodno osjećaju u Bjelovaru, da im sportski rezultat bude u drugom planu te da pronađu nova prijateljstva i dobro se zabave. Igre je otvorila izaslanica ministra Piletića, Katarina Špehar Fiškuš. Prije samih igara sve prisutne blagoslovio je velečasni Krešimir Žinić.

Kako je bilo na susretu, pogledajte na fotografijama i videu

Fotografije

Video

12. Sportski susreti udruga osoba s intelektualnim teškoćama u Bjelovaru
Please follow and like us: