Utorak, 16 travnja, 2024
Amorova žlicaDogađaji

“CUPIDs SPOON 2023” – za društvo jednakosti!

„Izuzetna čast“ – bila je prva rečenica Maria Blahe koji je zajedno s članovima Udruge OSIT iz Bjelovara sudjelovao u finalu velikog internacionalnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom “Amorova žlica 2023.”

Ovo izuzetno važno natjecanje za tu populaciju osoba s invalitdetom, organizira Udruga najosjetljivijih u osposobljavanju UNUO.

„Iako smo prijašnjih godina sudjelovali kao natjecatelji i svake godine bili u polufinalu, a prošle u finalu i osvojili 4. mjesto, danas smo bili počasni gosti i dobili priliku predstaviti se javnosti, gostima, sudionicima i natjecateljima iz mnogih europskih zemalja. Važno je promicati naš rad, naše članove, našu misiju i viziju, a uz to dobiti donaciju.“ – istaknuo je Blaha. Odlično prihvaćeni, kao i svaki put izazvali su interes, a radovi članova iz Bjelovara otputovali su u Portugal, Austriju, Rumunjsku, Ukrajinu, Austriju. Tom prilikom Blaha se zahvalio prijateljima iz Istre i poduzeću Inpromo, simpatičnom Danielu Zahtili, jednom od pobjednika Amorove žlice, na podršci, donaciji i ugodnom druženju! Uz udrugu OSIT iz Bjelovara, događaju su prisustvovale i druge udruge; Udruga “Srce” iz Zeline, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i Udruga PUŽ iz Livna.

Ove godine, priredba je imala i novih sadržaj, a posebnu pažnju izazvao je dio u kojemu su se mogle probati razne delicije i kokteli, a koje su pripremili studenti i natjecatelji iz drugih država pod nazivom „Street festival“. Predsjednik UNUO-a Vedran Habel, izabrao je divno mjesto događanja, u centru zagrebačke Dubrave, prekrasna priroda, jezero, zelenilo, šetnica, divlje patke začinili su dodatno ovaj događaj!

„Hvala Vedran Habel i cijeloj ekipi UNUO-a na pozivu i prilici da predstavimo našu udrugu, da prezentiramo sposobnosti i mogućnosti osoba s intelektualnim teškoćama, te da svi zajedno složno koračamo prema društvu jednakosti!“ – na kraju je dodao Blaha

Please follow and like us: