Četvrtak, 30 studenoga, 2023
Amorova žlica

Amorova žlica, Švedska

Kažu da je Kraljevina Švedska poznata po svom “tvrdom srcu”, kojeg je gotovo nemoguće dosegnuti, tako barem kažu njeni stanovnici. Pred nama su postavljena stroga pravila koja smo vjerno slijedili i nastojali predstaviti naš 14-godišnji rad na visokoj razini.

Uz podršku Švedske katoličke biskupije koju vodi biskup Anders Arborelius i Luteranske crkve u Stockholmu, održali smo natjecanje “Amorova žlica” u Stockholmu. Koliko ljubavi su natjecatelji utkali u svoja jela, kušali su izvrsni članovi žirija: Susanna Walter (katolička biskupija Stockholma), šef kuhinje Shaman Shemon i svećenik švedske Luteranske crkve Baldur Baldursson.

Nismo ni mogli zamisliti koliko je natjecateljskog duha skriveno u Šveđanima, pa smo prvi put tijekom naše turneje morali produžiti natjecanje. Dva natjecatelja ušla su u natjecanje u kategoriji kuhanja, a na kraju su se borili za najvještijeg mixologa uz pomoć naših digitalnih edukativnih materijala.

Dugo smo razmišljali o tome tko zaslužuje nastaviti natjecateljsko putovanje jer su svi bili izvrsni i savršeno pripremljeni, uključujući različite tehnike za pripremu svojih delikatesa. Na kraju, čestitamo svima, a dizajner Hanan Shamoun i glazbenik Rodolfo de los Santos dolaze u Zagreb!

Kratki video pregled, pogledajte u nastavku članka.

Švedska, Amorova žlicaPlease follow and like us: